International, Stiri

Salvarea de la foamete poate veni de la… insecte!

Eradicarea foametei cu pâinea din lăcuste

sciencedailycom_32656800

Nu mai puţin de un milion de dolari a câştigat un grup de studenţi de la Universitatea McGill din Australia, atunci când aceştia au prezentat planul lor pentru combaterea foametei din ţările sărace… făina de insecte, în special de lăcuste. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea proiectului lor.

Botezat Flour Power (Puterea făinei), joc de cuvinte ce aminteşte de celebrul slogan al anilor 60-70, Flower Power, proiectul prevede înfiinţarea unor ferme de insecte în ţările sărace, printre acestea numărându-se Mexic, Thailanda sau Kenia. Nu numai că insectele îi vor hrăni pe localnici, susţin studenţii australieni, dar le vor oferi acestora şi locuri de muncă şi oportunităţi de afaceri, scrie stiintasitehnica.com.

Un prim plan al studenților este acela de a colecta lăcustele din zonele infestate, urmând ca aceste să fie distribuite fermierilor din Oaxaca, Mexic. Aproximativ 10 tone de lăcuste vor fi deja livrate în Mexic până în anul 2014. Lăcustele vor fi înghețate pentru a fi ucise într-un mod uman, susțin inițiatorii proiectului, urmând ca acestea să fie apoi uscate, spălate și transformate în făină, o făină ce seamănă izbitor cu cea de grâu. Acesta ar putea fi folosită la o gamă largă de produse alimentare, de la pâine și prăjituri până la supe și diverse sosuri. (I.G.)