Culinar

Salata de fasole

Salata de fasole

blankE inca, pentru multi dintre noi, post. Doar pentru multi. Caci, o alta mare parte nu are treaba cu aceasta chestiune. De aceea, pentru cei care nu mai stiu ce sa pregateasca in spiritul postului, mai venim si noi cu o idee. O salata de fasole… Daca ati spalat si pus fasolea la fiert, daca ati varsat vreo doua, trei ape, in care fierbe, nu va mai ia decat un sfert de ora sa faceti salata asta. Si, iata ce va mai trebuie si cum sa faceti: 200 g fasole fiarta puneti in strecuratoare, sa se scurga de apa, apoi la bol cu ea, pentru salata. Se amesteca fasolea cu doua linguri de ulei, de preferat de masline uleiul, cu o lingura de mustar si doua, trei, de maioneza de post. Mai taiati peste o ceapa, un gogosar de la borcanul cu acrituri, un castravete verde, proaspat, dar merge si fara. Un pumn de masline, daca se poate fara samburi – sunt la magazin de cumparat direct fara samburi, ca sa nu mai stati sa migaliti la dessamburit si pretul e acelasi – se adauga peste fasole si celelalte legume despre care am vorbit. Sare, piper peste, amestecat bine şi, gata, pe platou cu produsul finit sau, direct in farfurie pentru mancat. Pofta buna!

blank