Actualitate, Featured

Sa încins un scandal monstru pe banii Sănătăţii: PSD acuză PNL că vrea să deturneze suma de 6,4 miliarde lei

PSD acuză PNL că ”vrea să pună mâna pe 6,4 miliarde de lei”, prin privatizarea programelor naționale de sănătate.

Social-democrații susțin că este vorba despre o ”afacere de partid”, pusă la cale de către Victor Costache, care, deși conduce Ministerul Sănătății, în același timp lucrează și ca medic la o clincă privată, unde efectuează operații.

PSD afirmă că este un caz de ”conflict de interese”, deoarece clinica la care lucrează ministrul este ”direct interesată de acești bani” pe care ar urma să-i primească după ce se vor aplica noile măsuri din sănătate.

”PNL vrea sa pună mâna pe 6,4 miliarde de lei. Aceasta este MIZA privatizării programelor naționale de sănătate. O afacere de partid, pusă la cale de cel care dimineața este ministru al Sănătății, iar seara angajat al unei clinici private, direct interesată de acești bani.

Privatizarea sănătății făcută de privați. Un conflict de interese uriaș! Și pentru ca afacerea să meargă unsă, echipa de ”privați” de la Minister s-a mărit:

Victor Costache – Ministru al Sănătății și angajat al POLISANO
Adela Cojan – Președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate, fost angajat POLISANO
Horațiu Moldovan – Secretar de stat Ministerul Sănătății, angajat SANADOR
Liviu Bosînceanu – președinte Comisia de chirurgie oncologică, Ministerul Sănătății, angajat POLISANO
Claudiu Matei – șef lucrări Comisia de chirurgie oncologică, Ministerul Sănătății, angajat POLISANO

Oare președintele Iohannis nu ar trebui să își ”normalizeze” situația cu protejatul său Costache de la Sibiu care bagă banii pentru sănătatea românilor în conturile clinicii private în care lucrează?

Cum credeți că vor reacționa instituțiile statului la acest furt pe față al Guvernului PNL?”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri seara că efectuează operaţii în timpul liber iar ANI i-a permis acest lucru şi intervenţiile sunt efectuate gratuit.

Întrebat dacă este vorba de o relaţie comercială în ce priveşte operaţiile pe care le efectuează, ministrul a negat şi a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă efectuează intervenţiile chirurgicale în mod gratuit.

Reformă în sistemul de sănătate. Spitalele private vor primi bani de la stat pentru bolnavi

Spitalele private vor primi bani de la stat prin programele naționale de sănătate, pentru a trata bolnavii.

Ministerul vrea să modifice legea, astfel încât să le dea pacienților posibilitatea de a beneficia de tratamente și în clinici dotate cu aparatură performantă.

Ministrul Sănătății spune că banii nu vor fi luați de la spitalele publice și că vor fi suplimentate fondurile alocate programelor naționale.

Tratamentul pacienților cu afecțiuni grave, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare, cele neurologice sau diabetul, este asigurat de stat prin programele naționale de sănătate.

Unele au finanțare directă de la ministerul Sănătății, iar aici intră programele de acțiuni prioritare – adică situațiile de infarct, accident vascular cerebral, marii arși și pacienții din terapie intensivă – în care este nevoie de intervenție rapidă pentru ca viața bolnavului este pusă în pericol.

Altele, finanțate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, sunt pentru bolile cronice.