Culinar

Să gătim rapid şi gustos

Cartofi ţărăneşti la cuptor

Pentru ca reţeta să se prepare rapid, cumpăraţi din supermarket 1-2 pachete de cartofi semipreparaţi baby (cartofi mici, rotunzi). Aceştia se găsesc în mai multe sortimente, după gust: cu usturoi, picanţi sau cu verdeaţă.

În cazul în care aţi reuşit să alegeţi pachetul dorit, îl desfaceţi, mai adăugaţi ceva usturoi, condimente, o ceapă (încercaţi să înlocuiţi ceapa cu praz şi nu veţi regreta) şi “trageţi” la wok până se înmoaie ceapa/prazul. Se poate adăuga şi ceva bacon, kaizer, şuncă sau chiar cârnăciori. Îşi vor împrumuta gustul şi se va lega o prietenie durabilă. Până în farfurie. Dacă nu puneţi bacon, cartofii pot fi serviţi ca garnitură la friptură de porc. Aruncaţi cu supărare lângă şi câţiva căţei de usturoi muraţi şi atunci se va încinge, pe bune, bătaia. La mare poftă! (E.O.)