Life

Sa folosim PREZERVATIV ?!

Conteaza cine propune?

Zeci de milioane de noi cazuri cu infectii transmise sexual apar an de an in lumea larga. Prezervativul le-ar putea impiedica. Exista o legatura, spun sexologii, intre modul in care perechile comunica si negociaza pe tema folosirii lui si utilizarea sa efectiva in timpul actului sexual. Asa au ajuns curiosii de americani la studiul de acum. 150 de tineri au fost poftiti sa vizioneze trei materiale video in care ba barbatul, ba femeia sugera folosirea prezervativului, ba, in ultimul, nici unul.

Studentii au fost rugati apoi sa-si dea cu parerea despre cum a fost vazut dupa acest episod cel care a facut propunerea. Dar si sa intuiasca daca perechea din imagine a facut sex protejat sau nu, in final. Autorii cercetarii au aflat ca persoanele care au propus prezervativul au fost catalogati drept mai maturi si mai putin romantici.

Femeile n-au fost evaluate diferit de barbati, de fapt au fost considerate mai putin promiscue cand aveau ele initiativa protectiei. Participantii au fost de parere ca indiferent cine facea propunerea, sexul avea sa fie protejat.

Conteaza cum propune?

In partea a doua a cercetarii, 193 de studenti au fost rugati sa se concentreze asupra unor situatii: trei femei, care foloseau trei strategii de negociere pentru a obtine utilizarea prezervativului.

Prima “explicarea situatiei” – impartasea griji legate de posibile maladii cu transmitere sexuala, a doua “refuzul categoric” – avertiza ca nu va face sex decat cu prezervativ si a treia “referirea erotica” – cat de fierbinte va fi partida protejata si cat de dezinhibata si de sexy s-ar simti.

 

La concluziile acestui studiu, studentele au fost de parere ca femeile din ultima categorie sunt mai vulgare si nicidecum “de casa”. Insa si ele, si studentii au fost de acord ca daca femeile puneau problema asa, atunci actul sexual in sine avea mai mari sanse sa se intample.

Desi, spun toti, in toate cele trei situatii sunt sanse egale ca partenerul sa accepte prezervativul. Specialistii spera ca aceste prime concluzii oarecum intime pe acest subiect sa le fie de folos si sexologilor si ginecologilor care tot cauta o cale spre propovaduirea sexului fara riscuri.

blank
blank