Social, Stiri

S-a sinucis pentru că a dat şpagă două borcane cu miere

Deznodământ dureros în cazul femeii găsite moarte weekendul trecut, în râul Argeş. Femeia de 54 de ani s-a sinucis pe motiv că DNA îi cerceta dosarul de pensionare pentru care, ca să meargă treaba “unsă”, a dat şpagă două borcane cu miere.

Gheorghiţa Iancu, în vârstă de 54 de ani, a lucrat la Uzina Dacia până ce o boală psihică a forţat- o să se pensioneze înainte de vreme. Sătulă de birocraţie şi de drumurile la comisia de pensionare, la una din “vizite”, femeia a lăsat pe biroul medicului două borcane cu miere şi o sticlă cu şampanie.

După o vreme, a primit decizia de pensionare şi o sumă lunară de 600 de lei, care cu greu îi ajungea. Parcă i-a căzut cerul în cap când recent a fost înştiinţată că trebuie să meargă la DNA să dea declaraţii despre condiţiile în care s-a petrecut pensionarea sa. Mai exact, anchetatorii, ce au în vizor peste 800 de oameni din judeţ care ar fi beneficiat de pensii ilegale obţinute prin şpagă, o bănuiau şi pe Gheorghiţa Iancu de acelaşi lucru.

Alte trei persoane s-au spânzurat

Bolnavă psihic şi cu oamenii legii pe urme, femeia a cedat şi s-a sinucis. Trupul acesteia a fost găsit sâmbătă în râul Argeş. “Spunea tot timpul că nu mai suportă să meargă la DNA, că îi e teamă. În biletul de adio a scris că ne iubeşte, dar decât să se ştie în puşcărie, mai bine moare”, ne-a povestit îndurerată Floarea Iancu, mama victimei.

Dosarul şpăgii de la Casa de Pensii Argeş, în care au fost deja arestaţi trei medici, a mai făcut o victimă la începutul acestei luni. Atunci, o femeie de 57 de ani din Piteşti s-a spânzurat în apartamentul său. Mai mult, cercetaţi într-un dosar asemănător, doi bătrâni din Harghita, soţ şi soţie, s-au sinucis la sfârşitul lunii iunie.