IT&C, Stiri

S-a lansat Ubuntu Touch OS

Sistemul de operare care vrea să detroneze Android și iOS

ubuntu_touch_os_64283300

 Cei de la Canonical se pare ca sunt foarte seriosi in ceea ce priveste dezvoltarea unei variante de Ubuntu pentru mobil. Dupa ce in urma cu aproximativ o luna anuntau ca vor lansa pe 17 octombrie o versiune finala a sistemului, creatorii platformei s-au tinut de cuvant. Reultatul final poarta numele de Ubuntu Touch OS.

Pe langa faptul ca poate fi descarcat la aceasta ora in doua versiuni pentru Galaxy Nexus si Nexus 4 de pe serverele companiei, merita retinut ca functioneza la fel de bine si pe tablete, iar ca versiune este un derivat din Ubuntu 13.10. Prima urmare a faptului ca se lauda ca fiind o versiune stabila si finala este ca, in acest stadiu, rezultatul poate fi folosit pe termen lung fara probleme de stabilitate.

Aceasta iteratie a noii platforme vine la cateva luni distanta dupa ce a fost facuta publica o versiune beta destinata dezvoltatorilor de aplicatii. Desi nu este absurd ca si distributia lansata ieri sa mai ascunda mici probleme de stabilitate, echipa Canonical asigura ca orice detaliu va fi remediat prin actualizari ulterioare.

 

 

blank