Actualitate, Stiri

I s-a descărcat arma în timp ce-o curăţa

Un militar de 26 de ani s-a împuşcat în cap, în post

pistol_impuscat_bucuresti_37272300

Un militar a fost găsit împuşcat în post, în această dimineaţă. Bărbatul a fost găsit de un coleg care a sunat la 112 şi a chemat o ambulanţă, după care şi-a anunţat superiorii. Primele infirmaţii din anchetă spun că militarul s-a împuşcat accidental.

Militarul găsit împuşcat în cap în incinta unei unităţi din Târgu Jiu trebuia să iasă din post şi îşi curăţa arma din dotare, care la un moment dat s-a descărcat accidental, susţin surse judiciare. Caporalul Ion Aurel Toader trebuia să iasă din postul de pază şi îşi curăţa arma din dotare. După ce a scos încărcătorul pistolului mitralieră, militarul nu a observat că pe ţeavă mai rămăsese un glonţ, astfel că arma s-a descărcat accidental. Lângă trupul militarului a fost găsit un pistol mitralieră calibru 7,62 milimetri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Unităţii militare 01541 din Târgu Jiu, maior Dorin Dumitru, ancheta în cazul morţii caporalului Ion Adrian Toader este făcută de Parchetul Militar Craiova, precum şi de o comisie numită de comandantul unităţii.

“Până la acest tragic eveniment, militarul a avut un comportament normal”, a precizat Dorin Dumitru.

Militarul era din localitatea Alinteşti, aflată la aproximativ 50 de kilometri distanţă de Târgu Jiu şi nu era căsătorit.

Militarul avea 26 de ani şi era angajat pe bază de contract la unitatea militară. (I.G.)