Actualitate, Featured

S-au schimbat directorii la OMV. Vezi care sunt numirile surpriza

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit, în şedinţa de joi, patru noi membri ai Directoratului companiei, cu un mandat de patru ani, începând din 17 aprilie 2019, până pe 16 aprilie 2023, conform unui anunț de pe Bursa de Valori București (BVB).

Unul dintre aceștia este Christina Verchere, director general executiv şi preşedintele Directoratului OMV Petrom, care în prezent deține un mandat provizoriu. Scoțianca a înlocuit-o pe Maria Gheorghe, începând cu ianuarie 2018, mutare care a surprins piața.

Ceilalți trei membri numiți sunt: Peter Zeilinger, responsabil cu activitatea de Upstream; Radu Căprău, responsabil cu activitatea Downstream Oil; Franck Neel, responsabil cu activitatea Downstream Gas.

Totodată, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a confirmat decizia din 26 aprilie 2018, respectiv de a o numi pe Alina-Gabriela Popa în funcţia de director financiar şi membru al Directoratului, cu un mandat de patru ani, în aceeaşi perioadă precum ceilalți patru membri. Aceasta îl înlocuiește pe Stefan Waldner.

OMV Petrom obținut o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 58,3 milioane bep în 2018, grupul având o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operând o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul era prezent în România şi ţările învecinate prin 794 de benzinării, la sfârşitul lui trecut, sub două brandurile OMV şi Petrom. OMV Aktiengesellschaft deţine 51,01% din acţiunile Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la BVB şi la Bursa de Valori Londra.

blank