Satele Olimpice
Sport

S-au deschis Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022

Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022 s-au deschis oficial joi la Beijing, dar şi în alte două zone. Totul, în condiţii stricte de securitate, în contextul pandemieide Covid. Peste 360 sportivi şi membri ai echipelor din peste 20 de ţări urmează să se mute pe parcursul zilei în Satele Olimpice, conform televiziunii de stat chineze.

Unde se află Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022. Organizatorii chinezi au construit trei sate olimpice separate pentru fiecare zonă unde au loc întreceri. Unul este în Beijing, altul în Yanqing, la 75 km distanţă, iar al treilea la Zhangjiakou, la 180 km.


Directorul administrativ al Satelor Olimpice, Shen Qianfan, a declarat că prevenirea infecţiilor cu Covid-19 şi a răspândirii noului coronavirus este cea mai importantă misiunea a conducerii.

Sportivii dar şi toate celelalte persoane acreditate care participă la Jocuri îşi vor desfăşura activitatea în ”bule închise” pentru a se evita contactul cu populaţia locală.

În China, numărul de cazuri noi de Covid este în scădere
În comparație cu alte ţări, China raportează zilnic doar câteva zeci de cazuri de infectare. Joi, Comisia de sănătate a anunţat 25 de infecţii locale, dintre care cinci în metropola Beijing de 20 milioane locuitori.

Măsurile de prevenire includ testarea în masă, lockdown-uri, depistarea contacţilor direcţi şi izolarea.

Premieră la Jocurile Olimpice de Iarnă: pârtii cu zăpadă artificilă
Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, sportivii care vor concura la Beijing vor schia pe pârtii cu zăpadă 100% arificială, considerată de sportivi „imprevizibilă și, posibil, periculoasă”.

Din cauza schimbărilor climatice, până în 2050, mai puțin de jumătate din locațiile care au organizat Olimpiada de iarnă în trecut nu vor mai avea condițiile naturale necesare pentru a mai găzdui o dată evenimentul.