Ședința
Politic

S-a încheiat ședința de coaliție, convocată după atacurile dintre PSD și PNL

Ședința coaliției de guvernare pe tema facturilor la energie și gaze s-a încheiat. Liderii politici au discutat după atacurile publice dintre PSD și PNL cu privire la noua ordonanță de urgență privind compensarea facturilor și plafonarea prețurilor, aprobată de guvern ieri.

Conform unor surse politice, în ședința s-a discutat despre demiterea secretarului general de la Ministerul Energiei, Radu Nicolae Chiurtu, după ce Guvernul a fost nevoit să mai facă astăzi o ședință pentru corectarea OUG aprobată marți.

–știre inițială–

Liderii Coaliție se întâlnesc într-o ședință convocată miercuri, după ultimele atacuri dintre PSD și PNL pe tema facturilor la energie și gaze. Ședința de Coaliție are loc la Palatul Victoria, de la ora 18.

În ultimele zile, între PSD și PNL au avut loc mai multe schimburi de replici pe tema facturilor la energie și gaze. Social democrații au cerut, marți, ca noua ordonanță de urgență care reglementează ajutoarele în criza facturilor să se aplice retroactiv, și pentru luna ianuarie, în timp ce liberalii au susținut că sunt probleme de constituționalitate. În cele din urmă, ordonanța a fost adoptată cu măsurile prevăzute doar pentru lunile februarie și martie.

Miercuri, PSD a transmis într-un comunicat de presă că nu este mulțumit de forma ordonanței și că aceasta este doar „un pansament pus peste rana adâncă” a sectorului energetic. „Aceste critici puteau fi făcute în ședința de guvern, există acolo vicepremier, membri ai PSD în Guvern. Discuția a fost simplă: a fost ședință de guvern, există un act normativ care are un parcurs, au venit avizele, a fost aprobat. Dacă există alte soluții pot fi discutate în Parlament. Dacă doresc să facă amendamente, legea vine în Parlament”, a fost replica liderului PNL, Florin Cîțu.

De asemenea, social democrații i-au acuzat pe liberali că sunt „artizanii” crizei energetice pentru că au susținut liberalizarea prețurilor, cerând reglementarea pieței de la 1 aprilie.

„E ciudat să fii într-o coaliție și să fii acuzat de așa ceva. Dacă ei cred că noi suntem artizanii crizei energetice, pot să stea în Opoziție din nou”, a răspuns Florin Cîțu.