Actualitate, Featured

S-a făcut marele ANUNȚ Radu Mazăre, la un pas de a fi adus în țară

DC business a anunță că fostul primar al municipiului Constanța ar putea fi adus în țară. Parlamentul a aprobat o lege care permite aducerea lui Radu Mazăre

O lungă perioadă de timp, autorităţile române au negociat cu autorităţile braziliene posibilitatea încheierii unui acord bilateral de cooperare pe parte penală, acord care s-a transformat într-o lege care în prezent este în vigoare. Potrivit surselor DCBusiness, autorităţile române s-au deplasat în Brazilia şi au semnat cu Republica Federativă a Brazilei un acord, iar apoi au iniţiat legea în Parlamentul României, ea fiind aprobată în unanimitate. Pe baza noii legi, primarul fugar Radu Mazăre ar putea fi adus în ţară.

În stilul care l-a consacrat, Radu Mazăre joacă tare. Deşi era plasat sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, fostul primar al Constantei a fugit în Madagascar în decembrie 2017. A dat în schimb un telefon prin care a informat autorităţile că este în Madagascar. De pe plajele însorite, fostul primar Radu Mazăre, judecat şi cercetat în mai multe dosare penale, le-a transmis poliţiştilor că nu o să revină curând în ţară.

 Marius Niculescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: ”Astăzi, la ora 12:00, trebuia să se prezinte la sediul poliţiei. L-a informat pe ofiţerul de caz că nu poate să ajungă şi nu o să mai vină, că este pe teritoriul statului Madagascar şi a cerut acolo azil politic.”, a fost declaraţia dată de poliţist după ce au aflat că Mazăre a fugit.
Radu Mazăre este judecat în şapte dosare penale şi cercetat de DNA în alte patru. Are şi o sentinţă de 4 ani de închisoare cu suspedare într-un dosar cu retrocedări ilegale de terenuri la malul mării. Decizia nu este însă definitivă. La sfârşitul lunii ianuarie 2018, Radu Mazăre avea termen în care constesta măsura controlului judiciar. dcbusiness.ro.