Actualitate

S-a dovedit științific. Uite care este legătura între telefoanele mobile şi cancer

În urmă cu zece ani, guvernul SUA a inițiat un studiu pentru a vedea cât de sigure sunt telefoanele mobile și ce efecte ar putea produce acestea asupra organismului. Cercetătorii care au condus finanţat cu fonduri din partea guvernului au găsit incidenţe tumorale la şobolanii de laborator expuşi la unde radio de frecvenţă scăzută.

În acest sens, alţi experţi cred că rezultatele nu ar fi veridice şi chiar dacă sunt, tipurile de cancer implicate ar fi atât de rare, încât riscul de îmbolnăvire ar fi neglijabil. O creştere cu 100% a unui risc zero este neglijabilă.
“Având în vedere că studiul nu este unul de anvergură, este mai degrabă posibil ca toate aceste rezultate pozitive să fie de fapt fals pozitive, deci practic rezultate false”, a exprimat Michael Lauer, director adjunct de cercetare din cadrul National Institutes of Health (NIH).

Problema este că studiul a inclus extrem de multe tipuri de cancer dezvoltate de şoarecii de laborator, aşa încât, chiar şi un rezultat pozitiv ar fi putut fi întâmplător, a declarat Lauer. Donald Berry, preşedintele Departamentului de Biostatistică şi Matematici Aplicate al M. D. Anderson Cancer Center, afiliat Universităţii din Texas, a declarat că autorii au utilizat în mod eronat statisticile şi că niciun rezultat al studiului nu trebuie să fie considerat semnificativ din punct de vedere statistic.

blank