Cel mai cunoscut creator de vaccinuri antivirusale din SUA consideră că vreme de cel puțin 10-12 luni vom avea de luptat cu coronavirusul fără să beneficiem de un antidot. În acest răstimp, sune expertul, omenirea se va afla într-un război mondial de limitare a răspândirii acestui coronavirusului.

Expertul american a comparat gradul de pericol al coronavirusului cu ceea ce a fost caracteristic, în 1918, în cazul virusului gripei spaniole. Se știe că atunci, în 1918, au murit din cauza acelei gripe milioane de oameni. Viteza mare de răspândire a coronavirusului este caracteristica cea mai amenințătoare a acestui coronavirusului.

Lumea nu va mai fi cum a fost, în următorii doi ani. Ne vom obișnui să evităm aglomerațiile, să nu mai dăm mân în semn de salut, să ne ferim de tot ceea ce ar putea fi un mediu transmițător de viruși (pahare, cești, lingurițe etc.) Turismul global are a cunoaște o scădere a cifrelor de afaceri. Transportul de persoane, de asemenea.

Președintele Cehiei sugerează Italiei să-și oprească cetățenii să mai circule o vreme în afara țării.

O liberală de la noi cere pe Facebook să nu lăsăm criza coronavirus în sarcina lui Raed Arafat.

Ministrul de Finanțe Florin Câțu ghicește în ghioc: nu va fi criză economică.

Statele americane au declarat stare de urgență imediat după depistarea primilor infectați cu acest virus.

Abia după acest semnal, guvernanții noștri au decis să treacă la măsuri drastice. Conștientizare prin imitație? Desigur. Dar nu e nimic rău în asta.

Zero zboruri aeriene către și dinspre Italia. Controlul intrării în țară a persoanelor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, pentru carantinizarea lor.

Capacitatea administrativă a României se dovedește, iată, eficientă. Așa ar fi mereu, dacă am fi mereu în stări de pericol național. În stările normale, eficiența scade în relație direct proporțională cu corupția din sistem.

Comunitatea internațională nu e în fața primului său război antiviruși. Dar acum „inamicul” e mai înfricoșător, așa spun experții virusologi.

Înfricoșător e și faptul că noi putem acționa normal numai în vremuri excepționale