Featured, Politic

S-a decis data! Ramane batut in cuie: luni va fi CExN al PSD

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament,, potrivit unui anunţ al partidului. Pe ordinea de zi sunt incluse discuţii despre remanierea guvernamentală, au spus surse ale formaţiunii pentru Mediafax.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00 .În şedinţa CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum şi un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate şi că, dacă Guvernul va desemna un alt ministru, el îi va preda mandatul şi se va retrage.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici (PSD), a declarat pe 8 noiembrie, la Parlament, pe tema remanierii guvernamentale, că el nu a primit reproşuri de la premierul Viorica Dăncilă dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele chiar dacă ar lucra „zi şi noapte încontinuu”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, lunea trecută la Parlament, despre şedinţa Comitetului Executiv Naţional în care social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală, că „despre fiecare ministru se va discuta, foarte deschis”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova (PSD), a spus la sfârşitul lunii octombrie, la Parlament, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală şi a indicat că nu are nimic să-şi reproşeze.

La rândul său, vicepremierul Viorel Ştefan a afirmat că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul şefiei ASF la care şi-a depus candidatura.