Virozele fac ravagii în toate regiunile țării, în această perioadă. Mii de oameni, atât copii dar și adulți umplu sălile de așteptare ale clinicilor, în ultimele zile.

În Suceava, în jur de 2.500 de persoane au ajuns la spital cu infecţii respiratorii şi pneumonii.

Cei mai afectaţi de viroze sunt cei cu imunitatea cea mai scăzută – vârstnicii şi copiii.

În Buzău s-au înregistrat un număr record de afecţiuni respiratorii: aproximativ 5.000 de persoane cu viroze şi pneumonii s-au prezentat la medicul de familie sau la camerele de gardă ale spitalului.

Un număr de 1.286 de gălățeni au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de numai 789 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat, miercuri, presei, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.

La Târgu-Jiu, peste 600 de cazuri de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.

Viroza respiratorie reprezintă o boală infecțioasă virală a căii respiratorii superioare ce afectează îndeosebi zona nazală. Ea mai este cunoscută și sub denumirea de rinofaringită, coriză acută (rinită acută, guturai) sau, mai simplu, răceală.