NASA
Featured, Life

S-a dat alertă la NASA. Capsula Starliner, retrimisă în fabrică

Compania Boeing informează într-un comunicat de presă că Starliner, capsula dezvoltată pentru NASA, urmează să se întoarcă în fabrică. Motivul pentru care se întâmplă asta are legătură cu remedierea unor probleme la supapele sistemului de propulsie, arată Boeing în comunicatul dat publicității.

O nouă dată de lansare, scrie Space.com, va putea fi stabilită doar după finalizarea acestei operaţiuni, au precizat șefii Boeing.

Gigantul Boeing a dezvoltat şi construit capsula pentru NASA. Boeing a amânat de mai multe ori lansarea capsulei Stariliner

Lansarea capsulei Starliner către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) urma să aibă loc la sfârşitul lui iulie, dar misiunea a fost amânată de mai multe ori. Prima dată, din cauza unor probleme după sosirea pe avanpostul orbital a modulului rusesc de cercetare Nauka, iar apoi din cauza supapelor la sistemul de propulsie al capsulei.

Zborul de test fără echipaj uman reprezintă un prim pas astfel încât, în viitor, Starliner să poată transporta astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională.

În cadrul primului zbor de test din decembrie 2019, nava nu a ajuns pe ISS în parte din cauza unei probleme cu aprinderea automată a motoarelor.

blank