Scandal în interiorul Alianței USR-PLUS pe seama candidaturilor.

USR Iași a anunțat că dezbaterea programată pentru duminică dintre candidații USR și PLUS la Primăria Iași, Liviu Iolu și Cosette Chichirău, se amână, însă Liviu Iolu spune că PLUS Iași nu a fost anunțat de amânare și din punctul lui de vedere dezbaterea se ține.

Reprezentanții USR Iași au precizat sâmbătă că dezbaterea dintre candidații USR și PLUS la Primăria Iași se va amâna, pentru a putea participa și alți politicieni din Iași.

„Amânăm evenimentul de duminică pentru a organiza o dezbatere mai largă, incluzând mai mulți actori politici ieșeni. În contextul ultimelor evenimente de pe scena politică a Iașului, dorim să avem o dezbatere mai extinsă a dreptei, prin care să punem pe masă proiectele noastre, să decidem împreună și cu ajutorul cetățenilor ce este mai bine pentru ieșeni”, au transmis reprezentanții USR Iași pe pagina lor de Facebook.

În replică, Liviu Iolu, candidat al PLUS în cadrul alianței, a spus că formațiunea politică pe care o reprezintă nu a fost anunțată de amânarea dezbaterii.

„Nu am fost consultați cu privire la acest lucru, din punctul nostru de vedere dezbaterea se ține și eu voi fi acolo. În ceea ce privește alianța locale, nu exista niciun mandat de a negocia în numele Alianței USR PLUS cu un PNL care îl va avea candidat pe Mihai Chirica”, a declarat presei Liviu Iolu.

Scandal în interiorul Alianței USR-PLUS Dezbaterea dintre Liviu Iolu și Cosette Chichirău este programată duminică la ora 11, iar în urma acesteia ar urma să fie stabilit candidatul unic al alianței la Primăria Iași.