Ryanair contestă fondurile oferite, ca ajutor de stat, de către Italia, compaiei ce va înlocui Al Italia. Le consideră ilegale
Featured, International

Ryanair contestă fondurile oferite, ca ajutor de stat, de către Italia, compaiei ce va înlocui Al Italia. Le consideră ilegale

Ryanair va contesta fondurile oferite de guvernul italian companiei aeriene de stat care va înlocui Alitalia, pe care le consideră ajutoare de stat ilegale, a declarat duminică directorul general al operatorului aerian irlandez, transmite Reuters.

“De îndată ce aceşti bani vor fi injectaţi în noua companie, vom lua măsurile (cuvenite)”, a declarat CEO-ul Eddie Wilson cotidianului italian la Repubblica, într-un interviu.

“Aşteptăm să vedem, dar este clar că este un ajutor ilegal şi ne vom apăra interesul făcând apel împotriva acestui al unsprezecelea împrumut”, a adăugat el.

Italia este aproape de un acord cu Comisia Europeană pentru lansarea Italia Trasporto Aereo (ITA), care iniţial urma să înceapă zborurile în aprilie.

În cadrul relansării, guvernul intenţionează să injecteze 3 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari) în ITA, care ar prelua activele Alitalia.

“Am impresia că nu este nimic nou, ITA va fi doar extinderea Alitalia … cu aceleaşi probleme observate de zeci de ani, banii fiind scurşi din resursele publice într-o companie aeriană care astăzi, ca ieri, va pierde bani”, a spus Wilson.

Săptămâna trecută, Ryanair a cerut UE să solicite ITA să liciteze în mod competitiv pentru sloturile aeroportuare ale Alitalia.

Ryanair nu şi-a ascuns interesul de a prelua sloturile Alitalia. Autoritatea de supraveghere a competiţiei din Uniunea Europeană revizuieşte ajutoarele de stat italiene din trecut şi din prezent acordate Alitalia, cu o decizie preconizată în următoarele săptămâni. Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, trebuie să existe o discontinuitate economică între ITA şi Alitalia pentru ca Bruxelles să permită Romei să injecteze fondurile noului operator de transport.