International, Stiri

Ruşine! Ce se întâmplă când profesorii se tâmpesc şi conducerea şcolilor n -are habar de psihologia copilului!

De ce a fost sancţionat un băieţel de 6 ani care a sărutat mâna unei colege?!

1314525_bigthumbnail_06107600

Nu au cultură generală, habar n-au ce înseamnă hărţuirea sexuală şi confundă un gest de politeţe istoric cu o atingere obscenă. Aceştia sunt noii profesori! Şi nu se întâmplă în România, ci în America.

O astfel de întâmplare poate suna ridicol sau, cel mult, ca o glumă, dar un băiețel care și-a sărutat o colegă de școală pe mână, a fost temporar exmatriculat pentru hărțuire sexuală. După dezabaterea intensă a acestui subiect în media, copilul a reprimit dreptul de a merge la școală.

„S-a întâmplat în timpul orei. Eram la grupul de citire, când m-am aplecat și am pupat-o pe mână. Asta s-a întâmplat” povestește Hunter Yelton, în vârstă de 6 ani, citat de CNN.

Acest gest i-a atras din partea conducerii școlii acuzația de hărțuire sexuală și o suspendare de câteva zile. Potrivit mamei copilului, aceasta nu este prima dată când fiul ei primește suspendări: prea multă energie la locul de joacă și un incident similar, când a sărutat-o pe aceeași fetiță pe obraz i-au adus alte două sancțiuni. În consecinţă, „inteligenţii” de părinţi au făcut un incredibil exces de zel! Familia a încercat să-i redreseze comportamentul, aplicându-i pedepse și impunându-i restricții, în urma cărora însă Hunter a ”recidivat”, sărutându-i mâna fetiței.

Pe de altă parte, conducerea școlii din Colorado, care a atașat acestui gest acuzația de hărțuire sexuală, e de părere că disciplina e înainte de toate. „Principalul nostru interes este să stopăm acest tip de comportament” a declarat pentru CNN Robin Goodly, inspector școlar, ”atâta vreme cât această întâmplare nu îl vizează doar pe elevul supus măsurilor de disciplinare, ci și pe eleva care a primit avansuri nesolicitate. În astfel de cazuri, trebuie să luăm în calcul ambele părți,” a mai spus directorul, conform căruia gestul copilului se încadrează în normele școlii care definesc hărțuirea sexuală.

Oare acei profesori şi părinţi ştiu că există studii care demonstrează cât de mult poate afecta dezvoltarea unui copil lipsa de afectivitate?! Nu credeţi că lumea a luat-o razna?!

 

 

blank