Belgorod
International

Rușii spun că Ucraina a atacat orașul rus Belgorod. Au fost 16 explozii consecutive

Aproximativ 16 explozii au avut loc în oraşul rusesc Belgorod, duminică, în jurul orei 11:00. Guvernatorul regiunii Belgorod a anunțat că „un eveniment teribil s-a întâmplat pe teritoriul nostru, pe teritoriul uneia dintre unitățile militare”, dar a dat asigurări că apărarea antiaeriană funcționează.

Potrivit corespondenților Moskovski Komsomoleţ, unele dintre explozii au fost foarte puternice. Guvernatorului regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat că, potrivit datelor preliminare, două persoane au fost rănite.

Niciun civil nu a fost ucis în atacul la o bază militară din regiunea Belgorod din Rusia, dar mulți soldați au fost uciși sau răniți, a declarat duminică dimineața guvernatorul regiunii Belgorod.

„Un eveniment teribil s-a întâmplat pe teritoriul nostru, pe teritoriul uneia dintre unitățile militare”, a spus Gladkov într-o postare video pe aplicația de mesagerie Telegram.

Martori din Belgorod au raportat bombardamente în zona aeroportului din oraş

„Mulți soldați au fost uciși și răniți… Nu există locuitori ai regiunii Belgorod printre răniți și uciși”. Gladkov nu a spus câți soldați au fost uciși. Agenția de presă de stat RIA a citat ministerul Apărării spunând că 11 persoane au fost ucise și alte 15 au fost rănite.

Clădirea administrației orașului Donețk a fost lovită de bombardamente

Bombardamentele forțelor ucrainene au avariat clădirea administrației orașului Donețk, capitala regiunii cu același nume, a anunțat duminică administrația orașului, susținută de Rusia.

Administrația a declarat în aplicația de mesagerie Telegram că intrarea principală în clădire a fost lovită și mai multe mașini din apropiere au fost avariate. Nu a existat nicio reacție imediată din partea Ucrainei la atac.

Orașul Donețk este controlat de Republica Populară Donețk, susținută de Rusia, din 2014. Rusia s-a mutat în septembrie pentru a anexa regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din Ucraina, în cea mai mare extindere a teritoriului rus din cel puțin jumătate de secol.

Moscova a declarat anexările după ce a organizat ceea ce a numit referendumuri în zonele ocupate din Ucraina. Guvernele occidentale și Kiev au spus că voturile au încălcat dreptul internațional și au fost coercitive și nereprezentative.

Reuters nu a putut verifica raportul.

blank
blank