Rușii
International

Rușii recrutează cu forța tineri din Donbas: „L-au luat de pe stradă. I-au schimbat hainele și l-au trimis să lupte”

Noi rapoarte indică faptul că rușii sunt tot mai disperați în încercarea de a face rost de trupe noi care să lupte în estul Ucrainei. Potrivit Financial Times, au existat cazuri în care tinerii care se plimbau în regiunea Donbas au fost luați cu forța pentru recrutare.

Rușii sunt disperati recrutează cu forța tineri din Donbas. Așa s-a întâmplat în cazul lui Andrei, un tânăr mecanic auto, care se plimba prin orașul Horlivka, în estul Ucrainei controlate de separatiști, împreună cu prietena sa Elena.

Nimeni nu știe numărul total al deceselor printre oamenii forțați să lupte de partea Rusiei. Rudele victimelor nu știu nimic. Află de pe Telegram, în cel mai bun caz.

Rusia nu a introdus mobilizarea în masă a bărbaților în vârstă de luptă de când a invadat Ucraina pe 24 februarie, deoarece nu s-a declarat oficial în război cu țara sa vecină.

Dar recrutarea era în vigoare în enclavele separatiste pro-Rusia ale Ucrainei, așa-numitele Republici Populare Donețk și Lugansk din regiunea Donbas, încă de la începutul a ceea ce Moscova numește o „operație militară specială”. Anterior doar unii bărbați erau chemați să facă serviciul militar, mulți dintre ei erau scutiți.

Rusia pare să se bazeze în mare măsură pe recruții din regiunile separatiste în absența propriei mobilizări complete, spun unii analiști.

Trupele ucrainene, în impas

Serviciile de informații militare a Ucrainei consideră că Rusia are capacitatea de a continua războiul în ritmul actual încă un an, avertizând că Ucraina este depășită semnificativ în prima linie.

„Leadershipul de la Kremlin va încerca probabil să îngheţe războiul pentru un timp astfel încât să convingă Occidentul să ridice sancţiunile, dar apoi să continue agresiunea (…) Resursele economice ale Rusiei îi vor permite ţării ocupante să continue războiul în ritmul actual încă un an”, notează într-o evaluare Directoratul principal de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

„Ucraina are o piesă de artilerie la 10-15 piese de artilerie ruseşti”, a rezumat raportul de forţe Vadim Skibiţki, responsabil al instituţiei menţionate şi care a dat un interviu publicaţiei The Guardian.

blank