Rușii care au făcut vaccinul Sputnik
Featured, International

Rușii care au făcut vaccinul Sputnik cer AstraZeneca să-și combine vaccinul cu al lor

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V pentru Covid-19 că Rușii au afirmat joi că AstraZeneca ar trebui să încerce să combine vaccinul său experimental cu cel rusesc, pentru creşterea eficacităţii, transmite Reuters.

Potrivit Rusiei, vaccinul Sputnik V are o eficacitate de 92% în protejarea oamenilor dde Covid-19, potrivit rezultatelor interimare ale studiului clinic efectuat, în timp ce AstraZeneca a anunţat că vaccinul său pentru Covid-19 a arătat o eficacitate de 70% în studii clinice pivotale şi că aceasta ar putea fi de 90%. 

Rușii care au făcut vaccinul Sputnik cer AstraZeneca să-și combine vaccinul cu al lor

”Dacă vor efectua un nou studiu clinic, sugerăm combinarea vaccinului AstraZeneca cu vaccinul vector adenoviral uman #SputnikV, pentru creşterea eficacităţii”, a afirmat dezvoltatorii vaccinului rusesc, pe contul lor de Twitter.

”Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi importantă pentru revaccinări”, au mai scris aceştia.

AstraZeneca a anunţat că ar putea avea până la 200 de milioane de doze de vaccinuri până la sfârşitul anului 2020.

Vaccinul britanic este considerat că oferă cele mai mari speranţe pentru multe ţări în curs de dezvoltare, datorită preţului său scăzut şi a capacităţii de a fi transportat la temperaturi de refrigerare normale.

Cu un număr de 2.187.990 de infecţii cu noul coronavirus, Rusia este pe locul patru în lune, după Statele Unite, India şi Brazilia.

AstraZeneca va efectua probabil un studiu clinic suplimentar, la nivel global, pentru a evalua eficacitatea vaccinului său, a declarat directorul general al companiei, Pascal Soriot, la Bloomberg News, după apariţia unor întrebări referitoare la rezultatele studiului clinic de fază finală.

Principalul consilier ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat că cel mai important lucru legat de vaccinul AstraZeneca este că a funcţionat.