Rusia vrea să încheie războiul din Ucraina. Iată ce spune secretarul
International

Rusia vrea să încheie războiul din Ucraina. Iată ce spune secretarul general al NATO

Secretarul general al NATO a declarat că Rusia încearcă să oprească războiul din Ucraina în timpul iernii, astfel încât să își poată pregăti forțele pentru o nouă ofensivă la începutul anului viitor.

Secretarul general, Jens Stoltenberg, a declarat că „ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă să înghețe acest război, pentru o perioadă de timp, astfel încât să se poată regrupa. Probabil, în primăvara viitoare va lansa o nouă ofensivă.”

Miercuri, președintele Vladimir Putin a avertizat că războiul din Ucraina ar putea fi un „proces de lungă durată”. Condițiile de iarnă au început să se instaleze în toată Ucraina, unde temperaturile sunt adesea scăzute între decembrie și martie.
Rusia vrea să încheie războiul din Ucraina. Iată ce spune secretarul

Oprirea războiului

Pe 3 decembrie, Avril Haines, directorul național de informații al SUA, a spus că se așteaptă ca starea meteorologică să încetinească războiul. Stoltenberg, intervievat de redactorul Financial Times, Roula Khalaf, a fost întrebat dacă Ucraina s-ar teme de un îngheț al războiului care ar putea duce la „oboseală” în rândul soldaților.

Acesta a răspuns că Rusia „a subestimat puterea aliaților și a partenerilor NATO în angajamentul nostru de a fi alături de Ucraina, de a sprijini Ucraina”. Întrebat dacă țările occidentale ar trebui să ofere Ucrainei mai multe arme ofensive pentru a trece peste iarna aceasta, Stoltenberg a spus că aliații NATO oferă deja sprijin militar Ucrainei și iau în considerare adăugarea de noi sisteme de arme. „Dacă Putin va câștiga, va fi o tragedie pentru ucraineni, dar va fi și extrem de grav pentru noi toți” și ar slăbi și NATO, a adăugat el, potrivit Business Insider.

blank
blank