Rusia
International

Rusia va fi atacată! Se întâmplă chiar de 9 Mai. Este lovitura finală pentru Moscova

Cutremur la Kremlin! Rusia ar putea fi atacată peste câteva zile. Serviciile Secrete din Ucraina i-au avertizat deja pe cetățenii ruși să stea departe de parada organizată de Ziua Victoriei. Iată ce s-ar putea întâmpla pe data de 9 Mai în Rusia.

Rusia ar putea fi atacată de armata Ucrainei chiar de Ziua Victoriei. Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina i-a avertizat pe cetățenii ruși să stea departe de parada militară organizată pe data de 9 Mai în Piața Roșie din Moscova cu ocazia comemorării Zilei Victoriei (victoria armatei Rusiei asupra Germaniei Naziste în al Doilea Război Mondial) și să evite apropierea de „criminalii de război” și echipamentele militare.
Potrivit publicației ucrainene Obozrevatel, la parada militară vor fi prezentate peste 40 de tancuri, care includ T-72, T-80 și T-90, opt sisteme de rachete Iskander, opt sisteme de apărare antiaeriană S-400 și aproximativ 100 de vehicule blindate de transport de trupe militare și alte vehicule militare.

Potrivit revistei americane Newsweek, Kremlinul este îngrijorat de un posibil atac cu drone ucrainene în timpul paradei militare din 9 Mai, de aceea, autoritățile ruse au anunțat deja că Piața Roșie din Moscova va fi închisă timp de două săptămâni.

„Drona ucraineană zboară calm deasupra Moscovei. Se pare că Kremlinul are toate șansele să fie în zona afectată foarte curând. Focuri de artificii planificate pentru 9 Mai?”, a scris Anton Gherașcenko, un consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, pe contul său de Telegram.

„Dar mai este un lucru, dronele cad din cer. Închiderea fizică a pieței nu protejează de asta”, a scris, marți, Anton Gherașcenko pe contul său de Twitter.

Volodimir Iațenko, un cofondator al băncii online ucrainene Monobank și producător de drone de recunoaștere Dovbush T10, a anunțat recent că va oferi cel puțin 20 de milioane de grivne (543.000 de dolari americani) persoanei care va reuși să lanseze o dronă în Piața Roșie din Moscova pe data de 9 Mai.

Parada militară de Ziua Victoriei a fost deja anulată în unele zone din Rusia

Citește și  Liderii lumii se luptă în discursuri: Vladimir Putin la Moscova, Joe Biden în Varșovia. China este ”îngrijorată”

Parada militară de Ziua Victoriei a fost deja anulată în regiunile ruse Kursk și Belgorod, situate la granița cu Ucraina, din motive de securitate, relatează ziarul ucrainean Ukrainska Pravda, citând oficiali ai administrațiilor locale și presa de stat din Rusia.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, și Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, au informat deja că parada militară a fost anulată la solicitarea centrului de operațiuni regionale care a întărit, săptămâna trecută, măsurile antiterorism.

„Vă pot spune acum că nu va fi nicio paradă pentru a nu provoca inamicul cu un număr mare de vehicule și soldați în centrul Belgorodului”, a declarat Viaceslav Gladkov.

În acest an, festivitățile dedicate Zilei Victoriei nu vor include și parada „Regimentului nemuritorilor” din motive de securitate, a anunțat Elena Țunaeva, deputat în Duma de Stat a Rusiei și membră a partidului politic Rusia Unită a lui Vladimir Putin, relatează agenția rusă de presă TASS. (Începând cu anul 2015, de Ziua Victorei este organizată și o defilare a civililor ruși, așa-numitul „Regiment nemuritor”, care se plimbă cu portretele rudelor lor decedate în timpul războiului.)

În ciuda acestui fapt, Ministerul Apărării din Marea Britanie consideră că oficialii ruși au luat această decizie pentru că parada „Regimentului nemuritorilor” ar putea reflecta inclusiv pierderile suferite de armata Rusiei pe câmpul de luptă din Ucraina.

„În realitate, autoritățile (ruse) sunt extrem de îngrijorate că participanții la acest marș ar arăta numărul de pierderi suferite recent de Rusia”, au explicat experții militari britanici.

În acest an, va participa un singur președinte străin la Ziua Victoriei

Marți, 26 aprilie 2023, Kremlinul a informat că un singur președinte străin va lua parte la parada militară de Ziua Victoriei, respectiv președintele Kârgâzstanului, Sadîr Japarov. În plus, anul acesta, cetățenii ruși nu se vor putea bucura de show-ul aviatic pentru că avioanele sunt mobilizate pe frontul de luptă din Ucraina.

„Nu au existat invitații speciale în acest an – nu este o aniversare importantă. În ajunul zilei de 9 mai din acest an, președintele Japarov al Kârgâzstanului va efectua o vizită în Rusia și, fiind aici cu o zi înainte, a decis să rămână la paradă și să împărtășească mândria noastră cu ocazia Zilei Victoriei”, a spus, marți, Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Potrivit spuselor sale, de Ziua Victoriei, Vladimir Putin va ține „cu siguranță un discurs” în timpul paradei militare.

blank