Efectivele militare
International

Rusia se pregătește cu mai multe efective militare! Vestea cumplită venită acum. Vladimir Putin a fost de acord

Rusia se pregătește! Ministrul rus al Apărării a venit cu vești importante cu privire la mai multe efective militare ale acestei țări. Potrivit acestuia, liderul de la Kremlin a fost de acord.

Rusia se pregăteștecu mai multe efective militare. Ministrul rus al Apărării a declarat, în cursul zilei de miercuri, 21 decembrie, că este necesară creșterea efectivelor armatei Federației Ruse. 

Potrivit lui, efectivele armatei ruse ar trebui să ajungă la 1,5 milioane de militari. De asemenea, Serghei Șoigu a mai spus că este necesară și creșterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, pe fondul războiului ruso-ucrainean.

Așadar, în cadrul unei reuniuni la care a fost prezent și președintele Vladimir Putin, ministrul rus al Apărării a precizat că ”pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract”.

Creșterea vârstei de recrutare în Rusia

La rândul său, liderul de la Kremlin a declarat că este de acord cu toate afirmațiile făcute de ministrul Serghei Șoigu.

Agenția de presă France Presse amintește că există un decret prezidențial care prevede majorarea numărului miliarilor combatanţi la 1,15 milioane. Decretul datează din luna august a acestui an, dar va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Ministrul rus al Apărării a mai spus că a fi mărită vârsta de recrutare pentru a include cetăţenii ruşi de 21-30 de ani. Actuala lege din Federația Rusă arată că pot fi convocaţi pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu ruşii cu vârsta între 18 şi 27 de ani. Atât Vladimir Putin, cât și Serghei Șoigu au declarat că acești recruți nu sunt trimiși să lupte în Ucraina.

Desfășurarea de arme moderne va fi accelerată

Ministrul Serghei Șoigu a mai precizat, potrivit Reuters, că Federația Rusă va accelera desfăşurarea de arme moderne pentru dotarea armatei.

În același timp, oficialul rus a mai spus că armata rusă va instala baze navale de susţinere pentru flota sa la Marioupol şi Berdiansk, două oraşe pe care le controlează în sudul țării conduse de președintele Volodimir Zelenski.

„Porturile Berdianks şi Mariupol funcţionează pe deplin. Intenţionăm să desfăşurăm baze pentru navele de susţinere, servicii de salvare de urgenţă şi unităţi de reparaţii navale ale marinei”, a mai afirmat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în cadrul unei reuniuni unde a participat și președintele rus.

blank