Rusia
International

Rusia pregătește o provocare: militarii ar putea lovi cu aeronave țintele civile din apropierea granițelor cu Ucraina

Rusia ar putea lovi cu aeronave țintele sale civile din apropierea granițelor cu Ucraina. Anunțul a fost făcut de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rusia ar putea să bombardeaze teritoriile sale.Nu ar fi excluse acțiunil provocatoare și utilizarea aviației armatei de către inamic în regiunile Federației Ruse care se învecinează cu Ucraina, în special loviturile împotriva țintelor civile”, informează Statul Major, într-un comunicat, citat de Unian.

În același timp, rușii intenționează să formeze unități suplimentare pe teritoriul regiunii Rostov și al Crimeii ocupate până pe 24 aprilie pentru a consolida capacitățile ofensive.

Trupele militare ruse se regrupează

„Se preconizează folosirea acestora pentru a sprijini operațiunile de luptă ale principalelor forțe din eșalonul doi, pentru a proteja clădirile administrative și dotările importante de infrastructură din teritoriile ocupate.

Potrivit informațiilor obținute, data estimată a formării este până la 24 aprilie a acestui an”, precizează reprezentanții Statului Major.

La momentul de față, principalele eforturi ale Federației Ruse sunt concentrate pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk.

blank