Rusia
International

Rusia „nu se va opri” după războiul din Ucraina, avertizează ministrul leton de externe

Ministrul leton al afacerilor externe, Krisjanis Karins, a avertizat că Rusia „nu se va opri” după războiul din Ucraina, iar NATO are nevoie de o „strategie pe termen lung” pentru a contracara Moscova, transmite Politico.

„Rusia nu se va opri, Rusia poate fi doar oprită”

„Rusia nu se va opri, Rusia poate fi doar oprită”, a declarat șeful diplomației letone într-un interviu publicat vineri de Financial Times. „Să oprești Rusia în Ucraina nu înseamnă că s-a terminat. Înseamnă pur și simplu că va trebui să continuăm. Asta este important pentru NATO: că va trebui să lucrăm la o strategie pe termen lung pentru contracararea Rusiei”, a subliniat Krijanis Karins.

Karins, fost premier, s-a arătat interesat să îl succeadă pe Jens Stoltenberg în poziția de secretar general al NATO, argumentând că următorul titular al acestei funcții ar trebui să provină dintr-o țară care și-a îndeplinit angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare, cum este și cazul Letoniei.

NATO trebuie să se asigure că „probabilitatea oricăror incidente este pur și simplu exclusă, de hotărârea noastră, de investițiile noastre în apărare”, a adăugat Krisjanis Karins.

El nu este primul oficial de top care a avertizează că ambițiile militare ale Rusiei trec dincolo de Ucraina. Mesaje similare au transmis șeful armatei belgiene, Michel Hofman, și premierul polonez Donald Tusk.

blank