Ucraina
International

Rusia nu a fost pregătită pentru războiul din Ucraina. Punctele slabe pe care le are armata lui Putin

Tactica de luptă a Rusiei nu a fost foarte bine planificată, așa cum ar fi trebuit pentru a începe un război, dovadă fiind pierderile uriașe pe care armata le-a suferit pe frontul din Ucraina. Un fost comandant al SUA în Afganistan a identificat cele mai mari minusuri ale militarilor ruși.

Generalul în rezervă David Petraeus, fost șef al CIA și vicepreședinte al Institutului Regal de Cercetare pentru Apărare, a subliniat că încă de la început, armata rusă a dat dovadă de o lipsă foarte gravă de structură logistică, capacități și oportunități. Un alt punct slab al rușilor este dat de starea comunicațiilor, ele fiind de înaltă frecvență, necriptate și cu doar un singur canal. „Oricine are un scaner de poliție le poate găsi și bloca conversațiile sau le poate înregistra”, a spus generalul în rezervă.

Cele mai mari minusuri ale armatei ruse

El a mai adăugat că deși rușii trebuiau să își pregătească un plan clar Pentru războiul din Ucraina, chiar și când au avut timp de așa ceva nu au făcut-o, adică înainte de invazia din 24 februarie.

Rămasă fără nicio soluție, Rusia a început să apeleze la Iran sau la Coreea de Nord pentru a le obține susținerea, iar de acest lucru va depinde și dacă armata rusă va începe să se prăbușească curând.

Rusia încearcă să obțină drone de atac din Iran, muniții suplimentare din Iran sau Coreea de Nord, un alt factor fiind dat de conștientizarea soldaților în legătură cu pierderile uriașe și lipsa de organizare.

Și venirea iernii îi poate destabiliza pe ruși, spune fostul comandat al SUA în Afganistan. „Este pământul dur și înghețat, de exemplu, pentru ca tancurile ucrainene să poată ocoli obstacolele pe care rușii le-au pus pe drumuri, de exemplu în regiunea Herson? Pot realiza astfel de progrese care să-i afecteze pe soldații ruși, provocând capitulări în masă, dezertare?”

Rusia a suferit pierderi uriașe în Ucraina

Serviciile de informații britanice au ajuns la concluzia că Tactica rusă a grupărilor de batalion-tactice (BGT) a suferit înfrângeri în Ucraina.

distribuția infanteriei de luptă BGT a fost insuficientă, iar artileria a fost distribuită descentralizat și a pus armata în imposibilitatea de a lupta la capacitate maximă, informează Adevărul.

blank