Fratele
International

Rusia l-a dat în urmărire pe fratele lui Alexei Navalnîi. Autorităţile îl caută ca să-l bage la închisoare

Oleg Navalnîi, fratele opozantului Alexei Navalnîi, inclus de autoritățile ruse pe lista extremiștilor și teroriștilor, a fost dat în urmărire în Rusia.

Informații despre darea în urmărire generală au apărut în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse. Anterior, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a cerut instanței să înlocuiască pedeapsa de închisoare cu suspendare a lui Oleg Navalnîi cu o pedeapsă reală, cu închisoarea efectivă.

„Oleg Navalnîi este căutat în conformitate cu articolul din Codul penal al Federației Ruse”, conform unei informări a Ministerului rus al Afacerilor Interne, fără să se specifice la ce articol se face referire.

Anterior, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a cerut Tribunalului Lublinski, din Moscova, să înlocuiască măsura de un an cu suspendare cu una reală. În august 2021, un tribunal rus l-a condamnat pe fratele lui Alexei Navalnîi la un an de închisoare cu suspendare pentru incitarea oamenilor la încălcarea restricţiilor anti-COVID-19. Oleg Navalnîi fusese reţinut în ianuarie ca parte a unei represiuni largi împotriva aliaţilor fratelui său.

Fratele lui Alexei Navalnîi a fost iniţial plasat în arest la domiciliu pentru încălcarea restricţiilor anti-COVID-19 înainte ca termenii detenţiei sale să fie relaxaţi.