International, Stiri

Rusia îşi măreşte flota de război

Rusia îşi măreşte flota de război

Rusia îşi măreşte flota de războiMarina rusă va primi până la sfârşitul anului 36 de nave de război, un număr fără precedent în istoria Rusiei, a anunţat, duminică, adjunctul comandantului marinei, viceamiralul Aleksandr Fedotenkov.

„În acest an, 36 de nave de luptă, nave de atac rapid şi nave de susţinere se vor alătura marinei ruse. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva”, a declarat Fedotenkov la Salonul pentru Apărare Maritimă din Sankt Petersburg, transmite RIA Novosti.

Navele de război ruseşti desfăşoara în prezent misiuni în toate oceanele lumii, cu peste 60 de nave de luptă aflate pe mare, a afirmat el.

„Ca urmare a implementării programului de reînarmare al statului până în 2020, marina ar urma să primească opt submarine strategice cu propulsie nucleară, 16 submarine multirol şi 54 de nave de luptă de clase diferite”, a declarat Serghei Soigu, în martie.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat anul trecut că echiparea marinei cu noi nave de război şi submarine va fi o prioritate pentru urmatorii zece ani. Guvernul rus a alocat 166 de miliarde de dolari, respectiv un sfert din bugetul alocat armamentului până în 2020 în acest scop.

blank