ONU Rusia -Ucraina, evenimentul anului. Cine va câștiga ?
International

Rusia elaborează o strategie care să schimbe radical mersul războiului din Ucraina. Dezvăluirile unui politolog american

Politologul american Dmitri Simes a punctat că Statul Major General și serviciile de informații din Rusia elaborează o strategie menită să schimbe radical mersul războiului din Ucraina.

Politologul a mai susținut că în Rusia este intens răspândită ideea potrivit căreia Rusia nu luptă doar cu Ucraina, cât și cu Occidentul.

Rusia elaborează mai multe variante dăunătoare pentru Occident

Dmitri Simes a mai declarat că Occidentul este partea care trebuie făcută să sufere pentru ca obiectivele minime ale Moscovei să fie duse la îndeplinire. În rândul politicienilor ruși persistă ideea că actuala „operațiune specială din Ucraina” trebuie înlocuită cu ceva mai existențial și la nivel național, pentru a motiva populația.

Simes a declarat, citând surse de încredere, că Statul Major al Federației Ruse lucrează la mai multe opțiuni diferite.

Așadar, potrivit unui general rus de nivel mediu, Moscova ar lua în considerare utilizarea armelor nucleare doar „în cele mai îngrozitoare circumstanțe”, adică dacă Rusia însăși va fi supusă unui atac nuclear.

De aceeași părere este și Washingtonul și Bruxelles-ul. „Dar momentul în care Moscova va fi pregătită să folosească toate opțiunile disponibile, cu excepția armelor nucleare strategice, poate fi mult mai aproape decât cred liderii și experții occidentali”, crede politologul.

Moscova speră într-o schimbare radicală a situației pe front

Potrivit politologului american, Kremlinul este mult mai preocupat de criticile naționaliștilor ruși, inclusiv bloggerii militari și patrioții care îl susțin pe Putin. Aceștia consideră că loviturile asupra infrastructurii din Ucraina reprezintă un răspuns slab, comparativ cu ce este capabilă Rusia să facă.

În urma tuturor schimbărilor, precum cele de la conducerea militară și mobilizarea parțială a populației, Rusia speră că situația pe front va fi radical schimbată, a mai adăugat politologul american.

Anunțând mobilizarea parțială, Putin a acuzat Occidentul și Ucraina de „șantaj nuclear”. El a calificat astfel bombardarea Centralei nucleare de la Zaporojie, precum şi declaraţiile ţărilor NATO „despre posibilitatea şi admisibilitatea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare”.

Confrom lui Dmitri Simes, în cazul unei amenințări asupra țării sale, Putin nu va ezita să folosească toate mijloacele de care dispune, potrivit vestidinrusia.ro.

blank