Ucraina
International

Rusia amenință să distrugă complet Ucraina și să o reconstruiască din temelii după dogmele rusești

Rusii amenință că vor distruge toată Ucraina după rușinea suferita pe front și după explozia care le-a tăiat calea de aprovizionare a frontului.

„Trebuie sa atacăm toate podurile, centralele, adăposturile și clădirile guvernamentale!”, a declarat vicepreședintele Dumei de stat. Parlamentarul spune ca Ucraina trebuie adusă înapoi la nivelul secolului 18 și reconstruită din temelii, pe model rusesc.

Deși oficial Kremlinul poate să reclame un atac direct din Ucraina pe teritoriul pe care îl consideră rusesc, propagandiștii au trecut deja la amenințări nebunești la adresa Kievului.

Cel mai halucinant mesaj a venit de la Piotr Tolstoi, vicepreședintele dumei de stat. Individul care se pretinde a fi stră-strănepotul romancierului Lev Tolsoi, a cerut ca Ucraina să fie distrusa complet în semn de răzbunare.

„Trebuie să ne unim și să începem. Și nu ne pese de Occident, pentru noi acum este mai important să ne mobilizăm în mintea poporului rus„, a adăugat parlamentarul putinist.

Între timp, Vladimir Putin a ordonat să se redeschidă ce a mai rămas din podul Kerci. Doar mașinile și autobuzele, supuse procedurilor complete de inspecție, vor putea circula pe șosea, a transmis liderul Crimeii, Serghei Aksionov. Practic, din patru benzi de circulație, acum se mai poate circula alternativ doar pe o singură bandă.

Surse din instituțiile ucrainene au declarat, sub anonimat, că în spatele incidentului se află SBU, serviciul secret al Ucrainei, în vreme ce un reprezentant al președintelui Zelenski a susținut că explozia a fost o consecință a unui conflict între forțele militare ruse și serviciile secrete ale Rusiei.

Un expert citat de BBC a calificat explozia drept o capodopera a sabotajului clandestin. Acesta crede ca bomba ar fi putut fi ascunsa de fapt sub pod.

blank