Premierul rus Dmitri Medvedev afirmă că marile puteri trebuie să se așeze la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Siria și că o ofensivă terestră străină în această țară ar putea duce la izbucnirea unui „nou război mondial”, relatează Reuters și AFP.

„Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent”, a avertizat șeful guvernului rus într-un interviu pentru ediția de vineri a cotidianului german Handelsblatt, informează Agerpres.

„Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent?”, a declarat Medvedev.assad-a-bombardat-spitalul-de-campanie-din-alep-siria-1413327864528

„Ar fi imposibil” ca un astfel de război să fie câștigat rapid, „în special în lumea arabă, unde fiecare luptă cu fiecare”, a mai spus el, conform traducerii în germană a afirmațiilor sale.

Medvedev a mai spus că SUA și Rusia trebuie să exercite presiune asupra tuturor părților implicate în conflict pentru a se ajunge la o încetare a focului.

Rusia desfășoară bombardamente aeriene în jurul orașului cheie Alep, în sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale președintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor. De cealaltă parte, forțele aeriene ale SUA și ale altor țări occidentale sunt de asemenea implicate în atacuri aeriene în nordul Siriei împotriva pozițiilor jihadiste.