Rusia a pierdut al 40-lea comandant în 50 de zile de război în Ucraina
International

Rusia a pierdut al 40-lea comandant în 50 de zile de război în Ucraina

Rusia a pierdut al 40-lea comandant de la începutul razboiului în Ucraina. Locotenent-colonelul Denis Mezhuev, comandantul Brigăzii Motorizate Sevastopol, a murit în luptă, potrivit informațiilor publicate de presa Ucrainiană.

Rusia a mai pierdut un comadant pe Locotenent-colonelul Denis Mezhuev Este cel de-al 40-lea ofițer de rang înalt care murit în cele 50 de zile de la declanșarea invaziei rusești.

Nu au fost însă oferite detalii și nici nu a existat o confirmare oficială a Rusiei, însă un apropiat al Kremlinului, poetul rus Andrei Kovalev a cerut într-o postare pe rețeaua socială VK ca Mezhuev să fie decorat postmortem.

„Pentru fapta sa, el este demn de titlul de Erou al Rusiei”, a scris acesta. „Fiul său poate fi mândru de tatăl său”, se mai arată în mesajul de pe rețeaua socială rusă.

Ucrainenii spun că Rusia a pierdut acum un total de șapte generali și 33 de colonei în războiul din Ucraina.

Numărul mare al ofițerilor de rang înalt morți în Ucraina contrazice afirmația lui Vladimir Putin că „operațiunea militară specială” decurge „conform planului”.

De la începutul războiului pe 24 februarie, Rusia ar fi pierdut aproximativ 20.000 de soldați în Ucraina.

Cu o zi în urmă, militari ruși au recuperat la Mariupol cadavrul generalului-maior Oleg Mitiaev, 47 de ani, comandantul diviziei 150 motorizate a armatei ruse.

blank