Rusia
International

Rusia a lovit cu rachete un mall aglomerat din Ucraina. Cel puțin doi morți și 20 de răniți în clădirea care încă arde

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 20 au fost rănite într-un atac cu rachete al forţelor ruse asupra centrului comercial din oraşul ucrainean Kremenciuk, potrivit lui Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui a anunțat că Rusia a lovit cu rachete un mall aglomerat din Ucraina

În clădire se aflau peste o mie de persoane, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram, potrivit CNN, citat de News.

Din cele douăzeci de persoane rănite, nouă sunt în stare gravă, a mai spus Timoşenko.

Pe contul de Telegram, Zelenski a spus că centrul comercial „nu prezinta niciun pericol pentru Rusia a lovit cu rachete un mall aglomerat din Ucraina.

„Fără valoare strategică. Reprezintă doar încercarea oamenilor de a trăi o viaţă normală. Din neputinţă, Rusia continuă să vizeze oamenii obişnuiţi. Este zadarnic să ne aşteptăm să fie rezonabilă sau umană,” a spus şeful statului.

Incendiul izbucnit nu a fost stins, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului, a mai spus el.

Corespondentul pentru The Economist, Oliver Carroll, a spus că la faţa locului au loc „scene de groază” şi precizează că un bărbat care vorbea la telefon a spus că oamenii se află în clădire, iar pereţii încep să cadă.