Kiev
International

Rusia a lansat cinci rachete în diferite regiuni ale Ucrainei. Autoritățile de la Kiev: „Nu-i nimic, vom rezista”

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a distrus toate cele cinci rachete lansate de ruşi spre Kiev, sâmbătă, 22 octombrie. În același timp, oficialii ucraineni susțin că va rezista împotriva bombardamentelor Moscovei.

Oleksi Arestovici, consilier în Biroului Președintelui Ucrainei, a scris pe contul său de Facebook, că „Toate cele cinci rachete care au zburat la Kiev în prima salvă au fost doborâte”. De asemenea, consilierul lui Volodimir Zelenski a mai adăugat că în regiunile Rivne, Luţk, Hmelniţki, Odesa și Kiev, au fost semnalate atacuri cu rachete. În acest context, Arestovici a mai spus că, în zonele respective, au fost pene de curent. Sirenele de raid aerian din Ucraina s-au auzit, din nou, în dimineața de sâmbătă, 22 octombrie.

Au fost lansări de rachete inamice în diferite părți ale țării, iar explozii au fost raportate deja în regiunile Odesa, Hmelnițki, Ternopil și Cernăuți, precum și în Luțk și Rivne. Mai mult decât atât, în capitala Ucrainei a fost activată apărarea antiaeriană.

Care a fost reacția Ucrainei după noile atacuri

Andri Ermak, șeful de cabinet al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a comentat atacurile lansate de ruşi, sâmbătă dimineaţă, asupra mai multor regiuni ale Ucrainei. Ermak a lansat noi acuzații către Moscova. „Rusia este o țară a teroriștilor, care recurg, din nou, la un război împotriva infrastructurii civile și a populaţiei civile”.

În același timp, șeful de cabinet a mai adăugat că țara sa va rezista în fața atacurilor armatei rusești. De asemenea, Ermek susține că forțele ucrainene nu vor lăsa Rusia să le ia teritoriul. „Nu-i nimic, vom rezista. Visul rușilor de a crea probleme și de a opri eliberarea teritoriilor ucrainene este unul infantil. Devenim doar tot mai furioşi, pe zi ce trece. Iar asta înseamnă că vom da un răspuns și mai puternic”, a scris Ermak pe rețelele de socializare.

Autopritățile de la Kiev au anunțat că au fost înregistrate mai multe atacuri în mai multe zone din Ucraina. De asemenea, o rachetă rusească a fost doborâtă în regiunea Cernăuţi, informează Radio România. În ultimele zile, Moscova a folosit tot mai multe rachete pentru a bombarda Ucraina.

blank