Rusia a încetat să mai folosească dronele kamikaze iraniene în Ucraina
International

Rusia a încetat să mai folosească dronele kamikaze iraniene în Ucraina. Motivul uluitor care a „înghețat” temuta armă

Rusia nu ar mai folosi dronele sinucigașe de fabricație iraniană din cauza frigului, a declarat un oficial ucrainean, care a precizat că dronele sunt fabricate din plastic și alte materiale care nu pot face față înghețului.

Rusia a decis să nu mai utilizeze drone kamikaze de fabricație iraniană în Ucraina, deoarece acestea nu funcționează pe vreme rece, a declarat un oficial ucrainean.

Evgheni Silkin, din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite pentru Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia a luat decizia în privința dronelor iraniene pentru sunt fabricate din plastic și alte materiale care nu rezistă la îngheț, potrivit agenției ucrainene de știri UNIAN, citată de Insider.

Publicația a precizat că dronele nu au mai fost folosite de ruși în Ucraina din 17 noiembrie, care a fost, de asemenea, prima zi în care a nins în țară în acest an.

Rusia a început să folosească dronele iraniene în octombrie, ca parte a unui nou plan de acțiune care viza distribuția de energie și alte infrastructuri critice de la distanță. Civilii ucraineni au fost, de asemenea, uciși de atacurile cu drone.

Iranul și Rusia au negat orice cooperare în domeniul armelor, dar Iranul a recunoscut ulterior că a trimis arme Rusiei, adăugând că acest lucru s-a întâmplat înainte de începerea invaziei Rusiei în Ucraina.

Iranul se pregătea să trimită mai multe arme Rusiei

Mai multe rapoarte și evaluări ale serviciilor de informații occidentale au contrazis acest lucru.

Marea Britanie, SUA și UE au impus sancțiuni producătorului de drone și unor persoane fizice pentru furnizarea de armament către Rusia.

CNN a raportat în noiembrie că Iranul se pregătea să trimită mai multe arme în Ucraina, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Și a raportat că Iranul și Rusia au ajuns la un acord pentru ca Rusia să înceapă să producă ea însăși dronele.

Ministerul britanic al Apărării a declarat la 23 noiembrie că Rusia probabil a rămas fără drone, dar că ar putea achiziționa mai multe.

Mai multe rapoarte au afirmat, de asemenea, că Iranul a instruit Rusia cu privire la modul de utilizare a dronelor și a altor arme.

La 3 decembrie, Avril Haines, directorul Serviciului Național de Informații al SUA, a declarat că se așteaptă ca iarna să încetinească războiul și că există deja un „ritm redus”.

blank