Rusia
International

Rusia a început să desfășoare exerciții antiaeriene în Crimeea

Luni, unitățile forțelor armate rusești au efectuat o serie de exerciții antiaeriene în peninsula Crimeea, teritoriu anexat de către Rusia în 2014. În cadrul exercițiilor au fost utilizate sisteme de rachete S-400 și Panțir, a informat luni Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă EFE şi Interfax.

În urma declarațiilor acestuia, scopul exercițiului era de „a detecta, urmări şi distruge rachete de croazieră ale unui inamic convenţional”.

Un alt exercițiu antiaerian în Crimeea

„Ţintele aeriene ale unui presupus inamic au fost simulate electronic la diferiţi parametri de viteză şi altitudine de zbor, ceea ce a adăugat dificultate misiunii”, potrivit comunicatului distribuit de către Ministerul rus al Apărării.

În urma exercițiilor militare, scopul unităților forțelor armate rusești și-au îndeplinit cu succes scopul, care, conform Ministerului Apărării din Rusia, este acela de a putea apăra peninsula de orice amenințare.

Conform informațiilor disponibile, pe teritoriul anexat de către Rusia se află mai multe trupe și armament rusesc capabil să ofere protecție peninsulei împotriva oricărui inamic.

De asemenea, în 2018, Rusia a mai desfășurat un astfel de exercițiu cu același tip de echipament.

Sistemele de rachete S-400 au tehnologia necesară pentru a putea doborî avioanele cu tehnologie „stealth” (camuflaj), rachete de croazieră, tactice și balistice la altitudini între 10 și 50 de kilometri.

Sistemul Panţir, care, la fel ca S-400, poate fi montat pe vehicul, iar acesta are în vedere doborârea țintelor sol-aeriene în combinație cu alt tip de armament antiaerian.

Tot mai multe exerciții militare în apropierea Ucrainei

Rusia are peste 92.000 de militari adunați în jurul granițelor Ucrainei și se pregătește pentru un atac până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, a declarat șeful agenției de informații pentru apărare a Ucrainei.

„Continuăm să urmărim situația și informațiile pe care le-am adunat până acum sunt destul de îngrijorătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe, Peter Stano.