Rusia
International

Rusia a asigurat SUA că nu dorește recrearea URSS: „Este imposibilă”

Tensiunile dintre Rusia și SUA, respectiv aliații NATO, continuă. Subsecretarul de stat american pentru afaceri politice Victoria Nuland, a lansat acuzații grave la adresa administrației Vladimir Putin, însă liderii de la Kremlin au reacționat prompt.

Americanii au acuzat establishmentul de la Moscova că prin acțiunile de la granița Ucrainei intenționează, de fapt, reformarea URSS-ului. Vladimir Putin a reacționat prin intermediul purtătorului de cuvânt, Dmitri Peskov, care a negat intențiile enunțate de către Victoria Nuland.

Oficialul de la Moscova a lăsat de înțeles că declarația americancei are doar rolul de a induce în eroare audiența.

„Sunt convins că, la fel ca noi și alți specialiști, (n.r. – Nuland) înțelege perfect că recrearea URSS este imposibilă”, a transmis Peskov, într-o conferință de presă, potrivit TASS.

Rusia formează alianțe cu mai multe state care au făcut parte din URSS, însă aceste teritorii sunt independente, a asigurat Peskov.

„Niciuna dintre cele trei (n.r. – alianțe) nu reprezintă o intenție de resuscitare a URSS”, a asigurat Peskov, cu referire la Comunitatea Statelor Independente (CSI), Uniunea Economică Eurasiatică și Uniunea Statală Rusia și Belarus.

Acuzații grave la adresa lui Vladimir Putin, din partea SUA
Statele din spațiul ex-sovietic au o relație care se bazează pe „respect și încredere reciprocă”, a mai menționat oficialul rus.

Victoria Nuland, cea care a lansat acuzațiile grave la adresa lui Vladimir Putin, a fost ambasador din partea SUA la Moscova în anii ’90.

„Şi apoi, cine ştie dacă apetitul lui va fi satisfăcut cu ceea ce a mâncat deja sau nu cumva decide să continue?”, a declarat Nuland într-o audiere în Senatul SUA în care a vorbit despre rezultatele summitului virtual de marţi dintre preşedinţii SUA, Joe Biden, şi Rusiei, Vladimir Putin.