Culinar

Rulou de omletă

Rulou de omletă

Rulou de omletăIngrediente: 12 ouă, 2 linguri de bulion, 1 ceapă roşie sau 2-3 legături de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel/mărar, 150 g caşcaval ras, o jumătate de linguriţă de boia uite, 30 g unt, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: se sparg câte 4 ouă în castron, separat. În fiecare se pun următoarele ingrediente: în primul – bulionul şi boiaua, în al doilea – ceapa şi verdeaţa, tăiate fin, iar în altreilea – 50 g de caşcaval ras. Se prăjeşte fiecare omletă pe rând, în tigaia în care s-a încălzit câte 10 g unt şi o lingură de ulei, dându-se forma dorită. După prăjire se presară restul de caşcaval rămas şi se lipesc omletele, rulându-le strâns cu ajutorul unei folii de aluminiu. Se dă la rece pentru cel puţin 2 ore, apoi se poate tăia în felii ce se aranjează pe farfurii, punându-se alături, ca să completeze cromatica, salată de crudităţi de sezon cât mai viu colorate. Astfel, nu doar papilele gustative se vor bucura. Poftă bună! (Eugenia Oprea)