Ruladă picantă
Ingrediente
1,5 kg pulpa de porc
400 g ciuperci
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 ardei rosu
1 legatura marar verde
100 g cascaval
400 ml vin
1/2 lingurita cu boia uite ,cimbru
1/2 cu nucusoara
1 ou
capere
sare,piper negru,piper verde macinat
Mod de preparare
Puneţi ceapa tocată la înăbuşit împreună cu usturoiul, un praf de sare şi două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, adăugaţi ciupercile şi ardeiul tocat cubuleţe. Lăsaţi pe foc mic până se înmoaie ciupercile. Adăugaţi mărarul tocat fin, câteva capere şi lăsaţi să se răcorească.
Tăiaţi pulpa astfel încât să obţineţi o bucată mare şi subţire. Băteţi-o puţin şi daţi-o cu sare. Întindeţi caşcavalul ras, pipăraţi, apoi întindeţi umplutura.
Bateţi oul cu un praf de sare şi turnaţi-l peste umplutură, mai pe mijloc (ca să nu se scurgă) şi rulaţi cu grijă. Puneţi ruloul într-o folie de aluminiu.
Daţi la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoateţi folia, turnaţi vinul, adăugaţi amestecul de condimente (boia, cimbru, nucşoară) şi lăsaţi 10-15 minute, până face o crustă frumoasă.