Ruladă cu dovleac
Ingrediente:
1 kg dovleac
1 compot de piersici
100 g migdale
3 linguri cu unt
2 ardei graşi
2 linguriţe cu zahăr
200 ml: vin alb ,esenţă de migdale , pătrunjel , sare, ulei
Mod de preparare
Daţi dovleacul pe răzătoare şi căliţi-l în unt. Tăiaţi ardeii feliuţe şi căliţi-i alături de dovleac. Când zeama a scăzut, adăugaţi zahărul şi un strop de esenţă de migdale.
După ce stingeţi focul, puneţi migdale pisate şi jumătate din piersici. Tăiaţi carnea astfel încât să obţineţi o bucată întinsă şi groasă de 2 cm. Bateţi carnea şi daţi-o cu sare. Puneţi deasupra amestecul (opriţi câteva linguri pentru ornat), întindeţi-l şi rulaţi carnea cât mai strâns.
După ce aţi legat carnea cu aţă, puneţi-o într-o tavă de copt. Ungeţi-o cu ulei şi adăugaţi compotul de piersici rămas şi paharul cu vin. Daţi la cuptor pentru o oră, la foc moderat. Din când în când, stropiţi friptura cu zeama din tavă. Serviţi rulada ornată cu amestecul rămas şi pătrunjel tocat.