Culinar, Peşte/ Fripturi/ Rulade

Ruladă cu dovleac

Ruladă cu dovleac 

Ingrediente:

blank1 kg  pulpă de porc 

1 kg  dovleac

1 compot de piersici 

100 g  migdale 

3 linguri  cu unt

2  ardei graşi

2 linguriţe  cu zahăr

200 ml: vin alb ,esenţă de migdale , pătrunjel , sare, ulei 

Mod de preparare

Daţi dovleacul pe răzătoare şi căliţi-l în unt. Tăiaţi ardeii feliuţe şi căliţi-i alături de dovleac. Când zeama a scăzut, adăugaţi zahărul şi un strop de esenţă de migdale.

După ce stingeţi focul, puneţi migdale pisate şi jumătate din piersici. Tăiaţi carnea astfel încât să obţineţi o bucată întinsă şi groasă de 2 cm. Bateţi carnea şi daţi-o cu sare. Puneţi deasupra amestecul (opriţi câteva linguri pentru ornat), întindeţi-l şi rulaţi carnea cât mai strâns.

După ce aţi legat carnea cu aţă, puneţi-o într-o tavă de copt. Ungeţi-o cu ulei şi adăugaţi compotul de piersici rămas şi paharul cu vin. Daţi la cuptor pentru o oră, la foc moderat. Din când în când, stropiţi friptura cu zeama din tavă. Serviţi rulada ornată cu amestecul rămas şi pătrunjel tocat.

blank