Actualitate, Stiri

Rudel Obreja: Vîntu purta aparatura de înregistrare pe el

Fostul boxer spune că a fost înregistrat acasă la SOV

vintu

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, trimis în judecată pentru că i-ar fi promis lui Sorin Ovidiu Vîntu că va interveni în favoarea lui la instanţa supremă, spune, într-un interviu publicat de blogul tolo.ro, că discuţiile sale cu SOV au ajuns la procurori deoarece acesta din urmă purta aparatură de înregistrare pe el.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, spune că discuţiile sale cu Sorin Ovidiu Vîntu au ajuns la procurori deoarece SOV purta aparatură de înregistrare pe el.

„(Discuţiile) s-au purtat acasă la el. Știi ce făcea? Mă scotea afară, că, vezi Doamne!, la el exista aparatură de înregistrare în casă. Ieșeam în curte. Și, de fapt, el purta aparatura pe el! În toate aceste discuții eu nu rostesc numele nici unui judecător. Dimpotrivă, el îl aduce în discuție”, spune Rudel Obreja.

Obreja spune că nu a vorbit niciodată despre vreun judecător. Intenţiona să negocieze cu Vîntu vânzarea drepturilor litigioase pentru nişte proprietăţi.

„La una dintre discuţii, Vîntu îmi zice: „Şi în legătură cu judecătoarea aia, Jîjîie”. La care eu îi spun: „Nu”. Nici nu înţelegeam ce vrea, toată lumea ştie stilul lui SOV. […] Eu credeam că vorbim despre o afacere cu drepturi litigioase. Sunt 7 dosare pe rol, inclusiv pămîntul de sub Halele Obor, 50 de hectare în Pantelimon şi altele. Asta am mers să-i propun. Să cumpere el partea mea de 20% din aceste potenţiale restituiri”, spune Obreja.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a găsit şi o explicaţie pentru ce i se întâmplă: „Ştiţi ce cred eu că a urmărit Vântu de fapt? Vrea să murdărească Înalta Curte! Asta vrea, să maculeze justiţia, cea care l-a înfundat. Scopul lui SOV e să o murdărească pe Corina Jîjîie sau pe colegele ei. Spunea că sunt oamenii lui Băsescu”.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a interveni la judecători de la instanţa supremă, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, dosarul urmând să fie judecat de Tribunalul Bucureşti, arată marţi Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la o persoană, denunţătoare în cauză, un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din compunerea completului învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă acesteia. În acel dosar, denunţătorul declarase recurs împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.

„Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)”, au precizat procurorii.

Recursul a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Rudel Obreja declara în 13 februarie că denunţătorul este Sorin Ovidiu Vîntu, iar dosarul ar fi urmarea unei „înscenări” a acestuia.

În 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, care fusese condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI.

 

 

 

blank