Europarlamentarul Rovana Plumb vine cu o explicație neobișnuită pentru lacrimile care au curs marți seara în ședința tensionată a conducerii PSD – care a și demisionat, de altfel. Printre cei care au plâns a fost și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Lacrimi de iubire și lacrimi pentru faptul că s-a muncit enorm de mult, s-au luat măsuri foarte bune și totuși s-a pierdut la acest scor”, a spus Rovana Plumb.

„Ca în orice familie politică, după ce se pierd alegerile, fiecare ar trebui să-și spună cuvântul. A fost un moment tensionat, pe care sper să-l depășim și să mergem mai puternici înainte, având în vedere că avem alegeri locale și generale anul viitor”, a mai spus Rovana Plumb.

Întrebată dacă, la ședința CEx, au fost puși să jure pe Biblie social-democrații care au luat bani de la bugetul de stat, Plumb a răspuns: „Pe Biblie și pe Constituție am jurat în momentul în care am preluat mandatul de ministru, fiecare dintre noi. Așa ceva în reuniunea CEx-ului de ieri nu s-a întâmplat”, a adăugat ea.

Marcel Ciolacu a preluat, interimar, președinția PSD. El este, de altfel, și autorul planului de îndepărtare a conducerii partidului. A avut nevoie de o ședință foarte lungă a Comitetului Executiv, terminată aproape de miezul nopții, pentru a-l pune în aplicare. Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, secretarul general, și vicepreședinții PSD au demisionat. Excepție face Eugen Teodorovici, președintele executiv. Cei care au preluat puterea spun totuși că acesta și-a pierdut automat funcția, odată cu dizolvarea Biroului Permanent Național.

rovana plumb , gabriela firea , sedinta psd cex psd