Rovana Plumb a reactionat, duminica, la solicitarea primarului din Braila, Marian Dragomir, de a renunta la discursul privind justitia. Ministrul Fondurilor Europene spune că fiecare are dreptul la opinie, insa e necesar un stat de drept fara abuzuri.

„Partidul Social Democrat este un partid viu, în care se dezbat multe lucruri, în care fiecare are dreptul la opinie. Ceea ce este important este că urmărim pas cu pas toate măsurile pe care noi le-am propus românilor prin programul de guvernare. Una dintre aceste măsuri se referă la domeniul justiției. Avem nevoie de un stat de drept în care drepturile și libertățile fundamentale ale fiecărui român să fie respectate și să nu existe abuzuri. Fiecare părere contează, la fel de importante sunt și măsurile din programul de guvernare”, a spus ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, potrivit Mediafax.

Reactia vine dupa ce primarul Brailei le-a cerut colegilor săi de la centru să renunțe la discursul privind modificările legilor justiției.

„Trebuie să discutăm despre realizările din județe, ca să ia exemplu cei de la centru. Noi vorbim despre un singur lucru. Terminați odată cu Legile justiției! Vorbim despre ceva ce nu ne caracterizează, schimbați discursul, stimați colegi de la București. Ori le schimbați, ori nu le schimbați, dar abandonați subiectul. Ne face rău tuturor”, a spus primarul Marian Dragomir.

Opinia sa este impartasita si de presedintele organizatiei, care a precizat insa ca filiala va susține, totuși, punctul de vedere pe care îl va avea Guvernul pe această temă.

„Cred că această problemă care s-a transformat într-o adevărată marotă trebuie tranșată și rezolvată, așa cum spunea și domnul primar Dragomir, dar lucrurile s-au rostogolit atât de mult din perspectivă mediatică încât oamenii sunt într-o zonă de așteptare pe care nu o mai înțeleg ca și rezultat. Cred că lucrurile trebuie să fie clarificate și pe legile justiției”, a spus Ion Rotaru, recent ales presedinte al PSD Braila.