Life, Stiri

Roşiile, un rezervor de energie!

Mănâncă-le şi bucură-te de minunile tomatelor proaspete!

 rosii

Sucul proaspăt de roşii acţionează asupra organismului ca un energizant, deoarece accelerează absorbţia zahărului din sânge. Totodată elimină toxinele din organism, şi, mai ales, din ficat. Roşia are o valoare nutritiva mare şi e şi un bun antioxidant. Luptă impotriva infecţiilor şi menţine inima tânără.

Datorită compoziţiei lor bogate în nutrienţi, roşiile pot fi folosite pentru revitalizarea şi strălucirea pielii. Aplicată sub forma de mască, pe orice tip de piele, roşia tratează tenul gras, purifică pielea şi ajută în lupta împotriva porilor dilataţi, a coşurilor şi a punctelor negre.

Vitamina A din compoziţia acestei legume contribuie la întinerirea şi strălucirea pielii, vitamina B stimuleaza înnoirea celulelor, iar betacarotenul, oligoelementele şi mineralele stimulează metabolismul celular. Rezultatul nu poate fi decât o piele netedă, fermă, curată şi sănătoasă. Medicii recomandă consumul unei roşii pe zi pentru a avea o piele sănătoasă, o inimă puternică şi doza necesara de vitamina C.

Pe de altă parte, roşia este un aliment foarte bun pentru întărirea organismului. E bogată în săruri alcaline, reduce concentraţia de uree, combate constipaţia şi elimină reziduurile din intestin – licopenul e direct responsabil. Roşiile conţin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar şi calciu, magneziu, fosfor, magneziu şi fier. O roşie conţine în proporţie de 94% apă şi are doar 22-26 de calorii. Licopenul, substanţa miraculoasă din rosie, luptă împotriva infecţiilor, stimulează metabolismul, protejează ADN-ul celular, are proprietăţi antiinflamatoare, combate obezitatea, reumatismul, previne riscul apariţiei osteoporozei şi a cancerului de prostată.

 

 

blank