Featured, Sport

Ronaldinho, prins cu pașaport fals în Paraguay. Iată ce va păți

Procurorii paraguayeni au decis să nu îl pună sub acuzare pe fostul mare fotbalist brazilian Ronaldinho Gaucho pentru posesia unui paşaport fals, a anunţat oficialul însărcinat cu acest caz, citat de Reuters.

Fostul jucător al Barcelonei şi-a recunoscut vina şi va primi o pedeapsă alternativă, spun autoritățile paraguayene.

Ronaldinho şi fratele său Roberto Assis, care este managerul său, au intrat miercuri în Paraguay cu documente false, au indicat oficialii. După ce au fost reţinuţi de autorităţi, ei au fost audiaţi de poliţie.

Procurorul Federico Delfino a precizat că fraţii au recunoscut că au încălcat legea, dar au precizat că nu au făcut-o intenţionat, potrivit Agerpres.

″Căutăm o cale de ieşire din această chestiune care să nu rezulte într-o acuzare formală şi care să recunoască faptul că oamenii au fost surprinşi″⁣, a declarat Delfino.

Un judecător va decide vineri dacă va accepta recomandarea lui Delfino. Dacă o va face, va dicta o pedeapsă alternativă, posibil o amendă în folosul unei cauze caritabile.

Avocatul lui Ronaldinho, Adolfo Marin, nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Ronaldinho şi fratele său au părăsit aeroportul Guarulhos din Sao Paulo miercuri, cu paşapoarte braziliene şi au primit altele paraguayene ″imediat ce au coborât din avion″⁣, în capitala Paraguayului, Asuncion.

Bărbaţii au declarat că paşapoartele au fost un cadou, iar ancheta a relevat faptul că numerele paşapoartelor corespundeau altor persoane, a precizat Delfino.

Adolfo Marin a afirmat că brazilienii nu au nevoie de paşapoarte pentru a călători în Paraguay, deoarece ambele ţări sunt membre ale blocului Mercosul, dar nu a putut explica de ce Ronaldinho şi fratele acestuia au prezentat paşapoarte paraguayene, deşi recent călătoriseră cu paşapoarte braziliene în China, Europa şi SUA.

Cei doi fraţi au fost invitaţi în Paraguay de un patron de cazino şi au ajuns miercuri, pentru a lua parte la o tabără pentru copii fotbalişti şi lansarea unei cărţi.

Ronaldinho (39 ani), care a mai jucat la Atletico Mineiro, Flamengo, Milan şi Paris St Germain, şi-a încheiat cariera profesionistă în 2015. El a fost ales cel mai bun fotbalist al anilor 2004 şi 2005 de către FIFA, a cucerit titlul mondial cu Brazilia în 2002 şi Liga Campionilor cu FC Barcelona în 2006.

Sursa: Agerpres