Actualitate, Stiri

Romtelecom şi Cosmote se unesc în TELEKOM şi devin NR.1 pe piaţă.

Romtelecom şi Cosmote se vor uni din luna septembrie din acest an într-o singură companie care va fi liderul pieţei de telecom din România. Surpriza pare să fie denumirea folosită de noua entitate, în condiţiile în care piaţa se aştepta la folosirea brandului T-Mobile.

tmobile_store0987_92599700

Potrivit unor surse din piaţă citate de Economica.net, noua entitate sub care vor opera Romtelecom, Cosmote şi Zapp se va numi TELEKOM ROMÂNIA.

Dacă toţi ne aşteptam ca brandul Cosmote să se transforme în T-Mobile, acest lucru nu se va întâmpla, iar brandul pentru serviciile de comunicaţii mobile se va numi TELEKOM ROMÂNIA MOBIL. Romtelecom, cel mai vechi brand de comunicaţii fixe de pe piaţa locală se va transforma în TELEKOM ROMÂNIA FIX.

În primăvara acestui an au apărut zvonuri conform cărora adunarea generală a acţionarilor Romtelecom şi Cosmote au decis rebrandingul celor două companii în această toamnă, zvonuri care s-au şi confirmat în cele din urmă.

Astfel, TELEKOM ROMÂNIA va deveni cel mai mare operator de pe piaţa locală cu venituri de 1.07 miliarde de euro în 2013, mai mari decât cele ale actualului lider, Orange România, care în 2013 a înregistrat venituri de 934 de milioane de euro.