Ben Toma a fost ales președintele Camerei Reprezentanților din statul Arizona
Actualitate

Românul Ben Toma a fost ales președintele Camerei Reprezentanților din statul Arizona

Ambasadorul României în SUA a anunţat că Ben Toma a fost numit președintele Camerei Reprezentanților din statul Arizona. Românul este la al patrulea mandat, iar din 2021 a devenit liderul majorităţii.

Un român a fost ales preşedintele Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona, în urma alegerilor care au loc în Statele Unite ale Americii. Ben Toma, a cărui familie a plecat din România când el avea 9 ani, este la al patrulea mandat, iar din 2021 a devenit liderul majorităţii.

„Veşti bune pentru România în urma alegerilor americane de la mijloc de mandat – Ben Toma, plecat din Cluj, este acum românul cu cea mai înaltă funcţie politică din arena politică americană.

A fost ales preşedintele Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona, fiind acum la al patrulea mandat în legislativul statului, iar din 2021 a devenit lider al majorităţii”, a scris, miercuri, pe Facebook, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Ben Toma şi-a exprimat speranţa ca acest parcurs ascendent să continue. „Este un profund privilegiu să conduc Camera Reprezentanţilor şi grupul nostru majoritar Republican”, a transmis Ben Toma.

Ben Toma, tată a șase fete

Românl a povestit cum a ajuns în politică și ce obiective și-a propus pentru viitor: „Toți colegii mei știu că eu sunt imigrant. Dar Arizona e diferită, e cel mai nou stat, se mută oameni noi tot timpul. Pe oameni nu îi interesează de unde vii, e important ce faci”, a povestit Ben Toma.

Românul Ben Toma este și câștigător al titlului de „Legislator al anului” pe care l-a primit pentru două proiecte de legi considerate revoluționare.

Este vorba despre o reducere a taxelor, considerată cea mai importantă din istoria statului și o reformă profundă a sistemului de educație. Cea de-a doua lege va permite alocarea de fonduri bugetare indiferent de forma de învățământ urmată de elev – de stat, privat sau la domiciliu.

Activitatea politică a românului este apreciată și de Russell Bowers, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona. Acesta îl consideră pe român drept un om puternic, de încredere și onorabil. Un bun colaborator care duce la final lucrurile importante.

Toma este românul cu cea mai înaltă funcție politică din SUA

„E un om puternic, de încredere și onorabil, cu care poți lucra. Sunt foarte mulțumit că a luat hotărârea să facă asta, avea și alte opțiuni. Dar a venit cu abilitatea de a duce la bun sfârșit lucruri importante pentru statul Arizona. Sunt foarte impresionat de calitățile lui și sper că o să îmi ia locul”, a declarat Russell Bowers despre românul Ben Toma.

„Este un privilegiu profund să conduc Camera Reprezentanţilor şi grupul majoritar republican”, a declarat preşedintele ales, Ben pentru Tribuna Românească a românilor americani, editat şi tipărit la Chicago.